Vacature Taalvisitevrijwilliger
Heb jij een uurtje in de week over? En help jij graag kinderen met een taalachterstand aan een grotere woordenschat? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij namelijk dringend op zoek naar Taalvisitevrijwilligers.
Help taalachterstand verkleinen
Taalachterstand kan grote gevolgen hebben voor de ontwikkeling van een kind. Helaas zijn er ook in onze regio nog steeds veel gezinnen met kinderen met een taalachterstand. Als Taalvisitevrijwilliger help jij de taalachterstand te verkleinen. Dit doe je door samen met de ouders het plezier in lezen en taal te vergroten.
20 keer een uurtje op bezoek
Als Taalvisitevrijwilliger ga je 20 keer een uur bij een gezin thuis op bezoek. Jullie lezen gezamenlijk een boekje, spelen taalspelletjes of brengen een bezoek aan de Bibliotheek. De ouders worden actief betrokken, zodat zij na afloop zelf blijven (voor)lezen.
Ouders bewust maken
Taalvisite is voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Het doel van Taalvisite is om samen met de ouders de woordenschat en het begrijpend leesniveau van kinderen te vergroten. Jij helpt als Taalvisitevrijwilliger om de ouders bewust te maken hoe belangrijk (voor)lezen is en je probeert de ouders en het kind spelenderwijs meer bezig te laten zijn met taal. Zo gaan ouder en kind inzien dat het leuk is om met taal en woorden bezig te zijn.
Wat vragen we van jou?
Als Taalvisitevrijwilliger heb je een goede Nederlandse spreekvaardigheid. Je hebt affiniteit met kinderen en taal. Je vindt het leuk om (voor) te lezen uit kinderboeken en taalspelletjes te doen. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG-Verklaring) is vereist.
Wat bieden wij?
Je krijgt als Taalvisitevrijwilliger een intakegesprek. Daarnaast worden er bijeenkomsten georganiseerd voor Taalvisitevrijwilligers waar kennis wordt gedeeld en ervaringen worden uitgewisseld. Je krijgt een jaarabonnement op de Bibliotheek waarmee je boeken en andere materialen kunt lenen om uit voor te lezen. En natuurlijk kun je dan ook een leuk leesboek voor jezelf meenemen.
Hoe werkt Taalvisite?
De basisschool, peuterzaal of consultatiebureau melden de gezinnen (in overleg met de ouders) aan voor Taalvisite. Als de aanmelding binnen is, zoeken wij een beschikbare Taalvisitevrijwilliger voor het gezin. Vervolgens vindt er een intakegesprek plaats met het gezin, de Taalvisite Coördinator en de vrijwilliger. Samen wordt de dag en het tijdstip bepaald. De Taalvisitevrijwilliger gaat 20 keer op bezoek.
Waar zoeken wij vrijwilligers?
Wij zoeken momenteel Taalvisitevrijwilligers voor Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld.
Wil je meer weten?
Bekijk dan eens de Taalvisite pagina. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen, we vertellen je graag meer.
Aanmelden?
Klik op onderstaande button en vul het formulier volledig in. Wij nemen contact met je op.