Goed nieuws! Alle openbare bibliotheken gaan samenwerken met één inlogsysteem. Met jouw account kun jij straks inloggen bij jouw eigen Bibliotheek, maar bijvoorbeeld óók bij de online Bibliotheek om e-books of luisterboeken te lenen. Binnenkort meer nieuws hierover.

Muziek lenen via Muziekweb

Als lid van de Bibliotheek kan je lenen vanuit de collectie van de muziekbibliotheek in Rotterdam: Muziekweb. Om gebruik te maken van Muziekweb maak je eenmalig een account aan bij Muziekweb. Het is wel nodig dat je dan hetzelfde e-mailadres gebruikt dat bekend is binnen de Bibliotheek. Vervolgens koppel je je Bibliotheekpas aan het account. 

Aanmaken account bij Muziekweb

Je kunt daarna inloggen met het opgegeven e-mailadres en wachtwoord. De gereserveerde materialen worden (zodra ze beschikbaar zijn) verstuurd naar Woerden. Je krijgt een e-mailbericht als het voor je klaar ligt. Je kunt de gereserveerde materialen uitsluitend ophalen en inleveren in Woerden. 

Kosten
Voor de actuele tarieven, zie de pagina tarieven en voorwaarden (onder Lid worden).

Informatie over Muziekweb

  • Alles wat in de collectie aanwezig is kan worden aangevraagd via Muziekweb
  • Alles is 24 uur per dag 7 dagen in de week aan te vragen via mijn Muziekweb
  • Op Muziekweb is veel informatie te vinden over diverse artiesten, albums en genres

Actuele Playlists

Muziekweb stelt regelmatig een playlist samen gelinkt aan de actualiteit. Tussen een half uur en een uur achter elkaar luisteren naar bij elkaar gebrachte muziek in een bepaald thema. 

Naar de playlists

Muziek luisteren in de Bibliotheek

twee meisjes met koptelefoon

Muziekwebluister is een dienst waarmee je in de Bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunt luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

Naar Muziekwebluister (alleen in de Bibliotheek)

Van reserveren tot thuis luisteren via Muziekweb

Welke weg legt een cd af voordat deze thuis beluisterd kan worden?