Goed nieuws! Alle openbare bibliotheken gaan samenwerken met één inlogsysteem. Met jouw account kun jij straks inloggen bij jouw eigen Bibliotheek, maar bijvoorbeeld óók bij de online Bibliotheek om e-books of luisterboeken te lenen. Binnenkort meer nieuws hierover.

Gesproken boeken

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch en lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis de gesproken boeken lenen van Bibliotheekservice Passend Lezen.

De collectie bestaat uit meer dan 87.000 gesproken boeken. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak)literatuur. En van klassieker tot de nieuwste bestseller. Dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. Genieten dus!


Hoe werkt het?

Heb je een leesbeperking? Activeer dan je account bij Passend Lezen. Je kunt inloggen met je gebruikersnaam. 

Activeer je account

Overal lezen met de app

In bed, in de trein, op de bank... Je leest de gesproken boeken via de PassendLezen-app op je smartphone of tablet. 

Download in de Apple App Store

Ontdek het op Google Play

Nog geen lid?

Met je abonnement bij Bibliotheek Het Groene Hart krijg je toegang tot alle gesproken boeken.

Word lid bij Bibliotheek Het Groene Hart

Aanwinsten  • Luisterboeken bij de online Bibliotheek

De gesproken boeken van Bibliotheekservice Passend Lezen zijn alleen beschikbaar voor mensen met een leesbeperking. Heb je geen leesbeperking? Download dan je luisterboeken bij de online Bibliotheek.


Grootletterboeken

Kleine lettertjes zijn voor iedereen lastig te lezen, maar wat als ook gewone letters moeilijk leesbaar worden? Dan is een grootletterboek een uitkomst.

Alle vestigingen van Bibliotheek Het Groene Hart hebben een collectie boeken met grote letters. Voor het merendeel betreft dit romans in diverse genres: van streekromans tot literatuur en detectives.

 

Grootletterboeken

Heb je dyslexie of zie je minder goed? Grootletterboeken hebben extra grote letters. Bekijk de collectie van de Bibliotheek!

Naar de grootletterboeken